opc_loader

Wensenlijst

 

Gratis bezorgd in heel Vlaanderen - alle prijzen zijn inclusief levering aan huis/stal.

 

Aubyose 20 kg - Perfecte stalbedekking

Artikelnr: TH-AUB20

Aubyose 20 kg.

is als bodembedekker uitermate geschikt voor paarden. Aubyose is afkomstig uit de binnenzijde van de hennepstengel waardoor het geen scherpe punten bevat en zacht is van structuur. Het heeft een constante kwaliteit en is het hele jaar door verkrijgbaar. Aubyose is een hennepproduct dat snel afbreekt tot een vruchtbare humus waardoor het slechts een minimale hoeveelheid mestvolume creëert. Aubyose absorbeert uitstekend: 12 keer meer vocht dan stro en 4 keer meer dan houtkrullen. Daarnaast houdt het geuren vast en is het absoluut niet stoffig.

Aubyose gebruiksaanwijzing:
Aubyose is een heel ander stalbed dan de gebruikelijke houtkrullen of stro. U maakt met Aubyose naar een potstal principe een stalbed voor een periode van ongeveer 3 maanden of meer. Onderstaand een korte uitleg over het gebruik van Aubyose:

  • Start met een schone stal. Vijf balen Aubyose creëren de basis voor een box van ongeveer 10m2.
  • Het stalbed wordt opgebouwd uit 3 lagen Aubyose. Aan de eerste laag wordt per 2 balen Aubyose een gieter water van 10 liter toegevoegd. Uw stal wordt hier niet nat van. Dit wordt herhaald bij de tweede laag. Zo activeert u de maximale vochtopname
  • Paarden zullen normaal gesproken niet eten van Aubyose, maar gezien de nieuwsgierige aard van paarden en de natuurlijke structuur van Aubyose adviseren wij bij aanleg van de laatste laag 1 liter keukenazijn toe te voegen.
  • Verwijder iedere dag de mestballen en hark het stalbed vlak. Aubyose werkt goed als "potstal". Verstoor het stalbed zo min mogelijk zodat het bed zijn vorm behoudt, er minder ammoniakgeur vrijkomt en insecten afnemen.
  • Strooi Aubyose bij naar behoeften, normaal 1 baal per tien dagen.
  • Bij een natte plek kunt u de losse Aubyose aan de kant harken en verwijderen, en hier nieuwe Aubyose bij strooien.
  • Zorg ervoor dat uw paard voldoende ruwvoer ter beschikking heeft.

Verpakking: pak 20 kg

15,95
Zet op wensenlijst
Aubyose 20 kg - Perfecte stalbedekking heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Aubyose 20 kg - Perfecte stalbedekking


Winkelwagen