opc_loader

Wensenlijst

 

Gratis bezorgd in heel Vlaanderen - alle prijzen zijn inclusief levering aan huis/stal.

 

Merken
Gastenboek
Geen reacties geplaatst
Costalfa

Costalfa

Costalfa, een 100% alalfa product.

Het productieformaat (wafer) maakt het mogelijk zo min mogelijk productverlies en behoud van de hoge kwaliteit. Door dit formaat is de dosering makkelijk te bepalen en maakt zo een controle van de dagelijkse rantsoenen mogelijk.

De uitdroging van alfalfa, in vergelijking met natuurlijke droging (voorgelaagdheid), vermindert het verlies aan voedingswaarde (bladeren, eiwitten, vitamines) en het risico van bodemverontreiniging, naast het vermijden van vocht door regen of vocht. dauw die microbiële besmetting verhoogt.

Alfalfa bevat ongeveer 50% celwand en een uitgebalanceerde vezelsamenstelling (8% pectine, 10% hemicellulose, 25% cellulose en 7% lignine). Dat is waarom het een snelle spijsvertering doorvoer garandeert, een aanzienlijk aanbod van oplosbare vezels en een hoge buffercapaciteit, die in combinatie met zijn grote smakelijkheid alfalfa tot een voedingsmiddel van keuze maakt.

Het gehalte aan ruw eiwit (PB) is een belangrijke factor in zijn marktwaarde.
Hoe moeilijker het wordt geoogst, hoe lager de productie van droge stof (DM) per hectare. Aan de andere kant zal de voedingskwaliteit hoger zijn vanwege het grotere aandeel bladeren op de stengel. BP is een goede indicator van energiewaarde.

Alfalfa is een uitstekende bron van macro mineralen (calcium, fosfor, magnesium, kalium, chloor), micro-mineralen (zink, koper, ijzer), vitaminen (in vet oplosbare, groep B) en pigmenten.