opc_loader

Wensenlijst

     Gratis bezorgd in heel Vlaanderen.

Subli Psyllium Slobber

Artikelnr: 20851
Subli

Subli Psyllium Slobber

  • Bevat 23% psylliumzaad
  • Verrijkt met lijnzaad
  • Helpt zand uit de darmen te verwijderen

Psylliumzaad of vlozaad staat bekend om haar gelvormende eigenschappen en wordt in heel de wereld gebruikt om zand uit de darmen van paarden te verdrijven. Lijnzaad, wat mild laxerend werkt, ondersteunt deze zandafdrijvende werking. Daarnaast bevat Subli Psyllium Slobber onder andere lignocellulose, cichorei en inuline.

Gebruiksaanwijzing:
Subli Psyllium Slobber is een tijdelijk aanvullend product.
Voeradvies: 1 gram per kg lichaamsgewicht (dus 600 gram voor een paard van 600 kg), gedurende 7 tot maximaal 10 dagen. 1 op 1 mengen met water. Zorg ervoor dat jouw paard of pony altijd beschikt over vers drinkwater en een zoutblok.

Extra gebruiksinformatie:
Psylliumzaad bevat veel slijmvormende stoffen, die vrijkomen wanneer de zaadjes met water in aanraking komen. De gel die daarbij ontstaat, bestaat uit moleculen die kunnen worden opgegeten door de bacteriën in de blinde en dikke darm van het paard. Wanneer er minder gel in de darm aanwezig is, verliest psyllium een deel van de zandafdrijvende werking.

De darmen raken ‘gewend’ aan het product. Om de zandafdrijvende werking van deze slobber optimaal te benutten, is het aan te raden om dit product niet langer dan tien dagen achter elkaar te gebruiken. Indien nodig kan Subli Psyllium Slobber iedere maand een week worden gebruikt. Verder is het mogelijk om gedurende 3-4 dagen twee maal per dag een dubbele dosis (2 gram per kg lichaamsgewicht) te verstrekken.

Door regelmatig wat mest in een emmer uit te spoelen en te kijken of er zand achterblijft, kan worden gecontroleerd of er nog zand in de darmen aanwezig is. Niet iedere ontlasting bevat zand; herhaal dit dus enkele keren.

Verpakking: zakgoed 6 kg

20,31
Zet op wensenlijst
Subli Psyllium Slobber heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Winkelwagen
Nieuwe Artikelen